Knigi_2

Knigi_2

Учене през целия живот започва в Бургас Министерството на образованието и науката. В програмата на Дните за учене през целия живот, които ще се проведат от 6-и до 8-и октомври, са включени различни събития като: обмен на добри практики, публична лекция и дискусия по проблемите на продължаващото професионално обучение и квалификацията на лица с ниско образование, изложение на институции за образование и обучение на възрастни, популяризиране на Електронната платформа за учене в Европа (EPALE), награди за принос към сектора за учене на възрастни, културни прояви и др.

В различните прояви ще вземат участие членове на Националната координационна група за учене през целия живот, областните координатори за учене през целия живот, директори и учители/обучители от Националната мрежа на институциите за образование и обучение на възрастни, възрастни обучаеми, представители на различни държавни институции, неправителствени организации и на социалните партньори. Националните дни за учене през целия живот се осъществяват с подкрепата на Областна администрация - Бургас, Община - Бургас и Държавна опера - Бургас.

Националните дни за учене през целия живот ще бъдат открити тази вечер в 18.00 часа в Държавна опера Бургас. За церемонията се очаква да пристигне Красимир Киряков – заместник-министър на образованието и науката.