Ученици от 4 гимназии мерят сили в кулинарно състезание Състезанието ще се проведе на 29 април (петък) и в него ще участват Колеж по туризъм (университет "Проф. д-р Асен Златаров"), професионална гимназия по туризъм "Иван Вазов" - Слънчев бряг, професионална гимназия по туризъм "Алеко Константинов" – Поморие и професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас. Те ще участват с 4 отбора по Карвинг, студена и топла обработка и хлебарство.

Идеята е бургаски фирми производители на хранителни продукти да стимулират образованието в кулинарната сфера, а от своя страна учениците и студентите да покажат знанията и уменията си. Пред посетителите на кулинарното състезание в ресторант "Мираж" ще бъде демонстрирано карвинг изкуството (декориране на плодове и зеленчуци) на великденска тематика. По задание на фирмите спонсори ще бъдат приготвени великденски козунаци, салати и ястия от пиле.

Състезателите ще бъдат оценени според уменията си, вкуса и външния вид на ястията, както и от презентацията на самата храна. Невероятните дизайни в карвинг изкуството ще бъдат център на вниманието на всички гости.

Фирмите, които ще бъдат партньори на мероприятието са "Малка борса", "Авес- 94" АД, "Денито", "Джейелпи" ЕООД и "Димови" ЕООД. Грамоти, стажантски програми и инструменти за карвинг са част от наградите, които бургаският бизнес ще осигури за победителите.