Konfe

Konfe

Учредяват Българска военноморска конфедерация

Съюз на подводничарите в Република България – Варна, сдружение "Клуб миноносец "Дръзки" – Варна, Съюз на офицерите от резерва "Атлантик" – клуб Варна, Съюз на възпитаниците на военните, на Негово Величество училища, школи за запасни офицери, родолюбивото войнство, и гражданство – клуб Варна, Федерация по морски многобой и приложен туризъм в Република България – Варна, Асоциация на възпитаниците на Морско училище – Варна и клуб "Първи дивизион патрулни кораби" – Варна.
Конфедерацията със своята дейност ще допринесе за решаване на проблеми, свързани с националната сигурност, в частност с развитието на българските Военноморски сили (ВМС), както и за укрепване на връзките с подобни организации в България и други страни. Конфедерацията ще работи за съхраняване на културно-историческото наследство на нацията, както и традициите на Българската армия и ВМС. Тя ще подкрепя активно за възпитаването у подрастващото поколение на любов към морето, морския начин на живот, развитието на морските спортове в България и региона и изграждане на бази за тях. 
Конфедерацията ще работи активно за издигане ролята на неправителствените организации в държавното и местно управление и за създаване на по-благоприятни условия за живот на флотските ветерани и техните семейства.

Днес+