IMG_0936

IMG_0936

Юношите на Несебър спечелиха международен футболен турнир

За първи път проявата, която се организира от Министерството на физическото възпитание и спорта и Община Несебър, беше с международно участие заради включването на сборен етнически тим от Унгария.

До финала на перфектно подготвения терен в спортния комплекс в Несебър достигнаха домакините и връстниците им от Ямбол. С много вдъхновена и силна игра пред своя публика несебърлии спечелиха с 2-0 срещу достойните си съперници.

На трето място се класираха унгарските юноши, четвърто място заеха надеждите на Нефтохимик Бургас, талантливите играчи на Равда достигнаха до пето място, а на шесто място останаха момчетата от Карнобат.

Голмайстор на турнира с четири попадения стана Жеко Минков от "Нефтохимик" Бургас.

"Ние трябва да създаваме условия за децата от малки да растат здрави, организирани и да се състезават в духа на честната игра. Този турнир и други подобни състезания осмислят инвестициите ни в спортната база и съм много удовлетворен от успеха на нашия отбор", коментира кметът Николай Димитров.

Той беше щастлив да връчи шампионската купа и златните медали на своите малки съграждани и да поздрави капитаните на отборите участници в турнира.

След финала стана ясно, че кметът Николай Димитров, унгарският посланик Юдит Ланг и вицепрезидентът на Унгарския футболен съюз Ищван Мезей са постигнали принципна договорка да разширят формата на турнира в Несебър и всяка година в него да се включват отбори от различни европейски държави.