Grimaze

Grimaze

В Бургас: Боклуци срещу билет за концерт Турът включва организирани дневни събития за почистване на отпадъци и вечерни концерти в градовете Добрич, Бургас, Варна, Севлиево, Русе, Пловдив, Стара Загора и София.

"Покрай приятелството и музиката ни започнахме да пътуваме заедно често и не можехме да не забележим колко много отпадъци се хвърлят просто така – сред природата. Започнахме да се замисляме, че реално тези отпадъци във времето стават част от почвата, от която се храним, и въздуха, който дишаме. Стават част от нас, защото буквално ядем и дишаме тези химикали. Не трябва човек да е квантов физик, за да се сети, че с текущия ни начин на живот нанасяме щети, заради които бъдещите деца страдат", смятат музикантите.

Покрай акциите за почистване групата ще организира и свои концерти. Местата за почистване са: 28-и септември - Добрич - Градското дере, 29-и септември - Бургас - върха с кръста над комплекс "Меден рудник", 30-и септември - Варна - Паметника на спирка "Почивка", 7-и октомври - Севлиево - Около моста на Кольо Фичето, 8-и октомври - Русе - комплекс "Левента", 14-и октомври - Пловдив - Рost-Culture Stage.

От "Grimaze" ще осигурят материали за почистване - чували за събиране на отпадъци и ръкавици.

"Не е задължително хората, които само искат да чистят, да идват на концерт. Както и не е задължително хората, които само искат да дойдат на концерт – да чистят. Все пак – всеки, който участва в почистването през деня, ще получи безплатен вход за концерт вечерта", обясниха музикантите.