IMG_4284

IMG_4284

В Електрото обучават по професии, търсени на пазара

в следните специалноости: "Телекомуникационни системи", "Компютърна техника и технологии", "Автоматизация на непрекъснати производства", "Възобновяеми енергийни източници". Новата специалност тази година е "Програмно осигуряване".

В гимназията се кандидатства със следните оценки: утроената оценка от изпита по математика; оценката от изпита по български език и литература; оценките по математика и физика от удостоверението за завършен VII клас.IMG_3714

Гимназията е създадена през 1879 г. като девическо училище и вече 134 години непрекъснато променя профила си. През 1967 г. се преобразува в СПТУ по електротехника. 46 години гимназията обучава ученици по специалности, които са актуални на пазара на труда. Основни направления са електротехника и електроника. От 5 години има прием в специалност "Компютърна техника и технологии", която има приложение във всички сфери на обществения живот. От тази година започва прием за специалност "Програмно осигуряване".

В гимназията има клубове за извънкласни форми: хор за патриотични песни, гвардейски блок, танцов състав и от тази учебна година ще се създаде оркестър за духова музика. Успешно се осъществяват редица европейски проекти, във връзка с които нашите ученици системно посещават европейски страни-партньори и реализират своята учебна практика.

Гимназията разполага с отлична материална база - специализирани кабинети, лаборатории и компютърни зали.

С цялостната си учебно-възпитателна дейност и културни изяви ПГЕЕ "Константин Фотинов" се налага като успешна и желана образователна институция, чийто възпитаници намират реализация в професионалната област или продължават образованието си във висши учебни заведения.