sanirane

sanirane

В Меден рудник - пари за саниране

средствата от сметките за отк и топлоенергия. В момента в Меден рудник има 119 панелни блокове, от старото строителство, с над 12 000 апартаменти в тях. За отдих на жителите на населеното място е изготвен и план за обособяване на парк в зона "Г".

С изграждането на новата автогара (централна спирка за автобусите на градския транспорт) жителите ще използват услугите на съоръжение с европейска визия. С новите бързи автобусни линии, по проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас", от Меден рудник до центъра на града ще се стига за 9 минути.

Това е акцент в програмата на ГЕРБ за промяна на облика на комплекса. Сред приоритетите на партията е и доизграждането на храмовия комплекс "Св. Николай Чудотворец", за който правителството на ГЕРБ многократно е отпускало средства, а народните представители са правили и лични дарения.

Още тази есен пък привържениците на плувните спортове ще могат да използват пълноценно новия покрит басейн. Мащабният проект се реализира на площ от 1,800 60 кв. метра в средата на урбанизираната територия, до бившия РУМ "Резвая" в комплекса. Съоръжението включва два басейна с трибуни.

ГЕРБ многократно са се ангажирали и с базата на детските заведения в "Меден рудник". С днешна дата вече има построени три нови корпуса на детски градини, в които са открити 360 нови места за най-малките жители. Всички училища и градини са санирани и ремонтирани и отговарят на съвременните европейски изисквания.