IMG_0021

IMG_0021

В университет Асен Златаров откриват 5 нови специалности

висшето учебно заведение. "За първи път в историята на университета се прави такава презентация в аванс. Надяваме се през следващата учебна година да приемем над 1000 студенти. За академичната 2015/2016 година приехме 1111 студенти. Дали сме заявка и очакваме одобрението й", каза доц. д-р Магдалена Миткова - ректор на университета.SAM_2084

Новите специалности са - "Химични технологии и психология на кризисните ситуации", "Технология на материалите и мениджмънт", "Електроника и автоматизация на възобновяеми енергийни източници", "Техника и технологии в транспорта" и "История и психология". "Целта на първата нова специалност е да подготвим специалисти, които да предотвратяват кризисни ситуации и да покажат на останалите как да се държат при такива", обясни доц. Миткова. Последната специалност "История и психология" е единствената по рода си в страната. "Тя на практика събира в едно две отделни специалности и към тях се добавя педагогическо обучение. Завършилите тази хибридна специалност имат възможност за широка реализация на пазара на труда", каза доц. д-р Пенка Пеева - заместник-ректор по учебната дейност.

През новата академична година университет "Проф. д-р Асен Златаров" е готов да приеме студенти по 33 бакалавърски и 60 магистърски програми по 17 акредитирани направления, обезпечени с опита и познанията на над 300 преподаватели и учени.