VanyaStambolova

VanyaStambolova

Ваня Стамболова стана спортист на Варна за 2011 г.

европейското първенство, а на световното в Даегу стана шеста на 400 м с препятствия. Ваня обаче не успя да присъства на награждаването, тъй като е на подготвителен лагер в Гърция.
В десятката на Варна имаше и деветима подгластници на Стамболова - Тодор Славов (автомобилизъм), Тодор Джуров (сумо), Пламена Димова (муай тай), Владимир Вълев-Питбула (кикбокс), Григор Димитров (тенис), Захари Дамянов (карате киокушин), Станчо Станчев (ушу), Пепа Мавродиева (ветроходство) и Леонид Базан (борба).
За отбор на годината в индивидуалните спортове бе избран тенис клуб "Черно море-Елит", който стана държавен шампион при мъжете и жените. Тимът на Огнян Илиев изпревари с минимална преднина жените на "Комфорт" (тенис на маса), които станаха №1 в България и прескочиха първия кръг на Европейската отборна купа.
Отбор на годината в колективните спортове е "Одесос-Хидроремонт" - шампион на Варна по футзал, държавен първенец и носител на Купата на България по плажен футбол.
Наградата за спортен дух, която е предвидена за спортисти с увреждания, отиде при лекоатлетката Стела Енева. Ветеран №1 на 2011 г. пък е Пенчо Пенев.
За младо дарование бе избрана Борислава Христова (баскетбол). Награди получиха и още няколко изявени спортисти – Деница Колева и Иван Неделчев (бойни спортове), Симона Иванова (художествена гимнастика), Геориг Гочев (мотоциклетизъм) и Павел Лефтеров (картинг).

Днес+