Варненци се оплакват, че плащат такса парно без да ползват услугата около 50 лв. за голям апартамент, по думи на потърпевшите.

Станка Димитрова и Димитър Добрев, които живеят в жилищна кооперация в квартал "Кайсиева градина" в морския град, се обърнаха към народния представител Николай Костадинов с молба за съдействие. Те живеят в блок, в който десет семейства не ползват парно, но им се начисляват дължими суми за сградна инсталация. 

Принципът за формиране на тези дължими суми за топлинна енергия, отдадена от сградната инсталация е, че независимо от обема на потреблението на топлинна енергия в даден имот, както и при пълна липса на индивидуално потребление, на потребителите се начисляват суми за отдадена от сградната инсталация топлинна енергия. Освен това, действащата нормативна уредба не допуска пълен отказ от услугите на топлофикационното дружество на отделния потребител в сграда - етажна собственост. Това е възможно само при прекъсване на снабдяването на цялата сграда, за което е необходимо изричното писмено съгласие на две трети от собствениците и титулярите на вещно право на ползване в сградата.

Депутатът от ГЕРБ Николай Костадинов даде препоръка на гражданите да се обърнат към новия омбудсман.

 

 

Днес+