Велоалея ще свързва Сарафово с комплекс "Лазур"

Сред приоритетите за комплексите "Изгрев" и "Зорница" за настоящата година са: основен ремонт на спортна зала "Бойчо Брънзов", довършване изграждането на "Алеята на здравето",  както и подмяна на асфалтовото покритие на алеите в Морската градина – в частта, където общината е собственик и има право да извършва ремонти, подмяна на пейките, смяна на системата за напояване, ново, по-качествено и икономично  осветление, монтиране на система за видеонаблюдение; укрепване на зоните под Казиното и Летния театър, където са налице наченки на свлачищни процеси; реконструкция на ОДЗ 2, което ще даде възможност да се поемат още 120 деца; изграждане на първия етап на нова улица – от новата "Била" през магазин "Велека", втория етап ще бъде продължение на улицата до бул. "Димитър Димов"; изграждане на улица между блокове 136, 137 и 139; подмяна на осветлението по ул. "Транспортна" до "Бургас Плаза".

 

В проектобюджета са включени още и средства за вътрешна реконструкция и обновяване на сградата на Английска и Немска гимназии със средства от спечелен проект; изграждане на нова спортна площадка между блокове 23 и 29; извършване на частични ремонти на улици, подновяване на пешеходни пътеки и знаци, частични ремонти на детски градини и детски площадки; довършване ремонта на паркинг между блокове 43 и 44.

Общественото обсъждане на бюджет 2010 продължава тази вечер с жители от кв. "Лозово", а на 25-ти януари от 18 часа в концертна зала "Проф. Иван Вульпе" с граждани от ТД "Приморие".