Linkyln1

Linkyln1

Вкараха "Линкълна" на митрополит Кирил в богослужение Теорията беше подкрепена отново с цитати от Свещената книга Библията, както преди дни в изявление на Епархийския съвет. Припомняме, че тогава един от свещениците се нахвърли върху варненски журналисти, наричайки ги "жалки".

Отново беше пропуснат цитатът за това как Христос влиза в Йерусалим на магаренце, както и този, че "По-скоро камила ще мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в царството небесно."
Това обаче не беше достатъчно, защото в някои от храмовете са поставени тонколони за външно озвучаване, така че неделните слова да се чуват и от улицата.
В продължение на близо десет минути отците обвиняваха журналистите в България, че са създали изкуствен проблем, за да манипулират народа. Сравняваха ситуацията с гоненията на църквата в миналото.
Някои от присъстващите слушаха изумено, други - в захлас, а трети побързаха да напуснат молитвените пространства, за да не чуват неща, с които не са съгласни, беше тяхното обяснение отвън. Почти никой обаче не събра сили да изрази публично мнението си, прекъсвайки "проповядващите".

Днес+