Включват на живо Гого Найденов на концерта на "5-те сезона"

Групата ще излезе на сцената на Театъра за драма, опера и балет в Бургас за първия си самостоятелен концерт. Музикалният спекталък, продоциран от Стефан Диомов и режисиран от Христо Симеонов е и промоция на дебютния албум на "5-те сезона" - "Танц с вечерния дъжд". Като гост изпълнители в концерта ще участват Тони Димитрова и Пламен Ставрев.

 

Групата е създадена преди 2 години от Стефан Диомов. Преди това изпълнителите са печелили престижни награди от национални конкурси. Те са и възпитаници на клуб "Сезони" с ръководител Кина Христова, към читалище "Пробуда" в Бургас.

В дебютния им албум са включени 10 песни, осем от които са написани от Стефан Диомов. "Танц с вечерния дъжд" спечели втора награда на националния конкурс за българска популярна песен "Бургас и морето" през 2009-та година. Песента е включена в диска и е дала неговото име.

Обещаната преди седмица специална изненада за зрителите ще бъде директното включване на Гого Найденов от "Фамилия Тоника". Певецът се лекува от амиотрофична латерална склероза. За лечението му бяха събрани средства дарени от бизнесмени и граждани, както и бяха организирани два концерта - в Бургас и в София през април. Един от първите, които подкрепи Гого в борбата му с болестта бе и Диомов. Преди няколко години настъпи разрив в отношенията между създателя на "Фамилия Тоника" и изпълнителите, заради отказа им да плащат авторското право, когато изпълняват писани от Диомов песни.

"Всичко отдавна е забравено. Важно е Гого да се оправи. Желанието ми е един ден да се съберем на една сцена всички формации на "Тоника" и "5-те сезона", каза Стефан Диомов.

Концертът на групата е с начален час 19.30 тази вечер.