ВМРО против идеята за частни плажове

"За пореден път по нашето Черноморие един проблем вместо да бъде решен ще бъде узаконен, а нарушаването на Конституцията на страната ще бъде оправдано с интереса на инвеститорите", се казва в декларация на партията разпространена днес до медиите.

 

От ВМРО-Бургас настояваг, очевидно готвения, според тях на тъмно проект да бъде представен пред бургаската общественост, както и пред жителите на другите черноморски общини, дотолкова, доколкото ситуацията със "забранените" плажове и системните злоупотреби на концесионерите с правата върху тях ги засяга непосредствено. "Крайно време е решенията, които пряко ни касаят, да се вземат в Бургас, а не от анонимни експерти в София. Ако възниква конфликт с правото на достъп до плажните ивици на "Дюни" и "Елените", той трябва да бъде решен от държавата в полза на гражданите, а не на самозабравилите се собственици", се казва още в декларацията.

От партията заявиха още, че са твърдо против всякакви опити за феодализиране на плажната ивица. Войводите настояват за спазване на законите и Конституцията на България и са готови на всякакви форми на протест в тяхна защита.