Hvyrchila1

Hvyrchila1

Вятърът довя хвърчилата на Градина изключителен интерес по бреговете край Варна и Шабла и си спечели многобройни фенове, нетърпеливи за нови издания.Hvyrchila

Фестивалът започва на 3-и септември и ще продължи до 6-и септември. Там където вятърът няма край и забавите с хвърчила са ежедневие, партито не спира и битието протича в усмихнато безвремие, ще се случи поредица от интересни демонстрации, творчески занятия и вдъхновяващи беседи, осигуряващи едно целодневно пребиваване на открито на красивата плажна ивица, щастливо обветряне и много настроение. За музикалната програма на 4-и септември ще се погрижи любимецът на всички "градинари" и активни познавачи на нощния живот – DJ Emil Prize.

Фестивалът на хвърчилата е с отворен достъп за всички, пребиваващи на къмпинга и в района, както и на гостите на традиционните празници на изкуствата "Аполония", които се провеждат в Созопол.

Още от първите слънчеви лъчи публиката ще може да се запознае с техники за издигане и управление на хвърчила, да се потопи в уникална по рода си флотилия от летящи обекти, която ще изпъстри безкрайното небе с цветна красота и грация. За най-малките са предвидени работилници по изработка на хвърчила и забавление до безкрай, или поне до залез слънце.

За целта в района ще бъдат разположени шатри, в които ще могат да се намерят бижута и картички, ръчно направени сувенири и разбира се красиви и уникални хвърчила – за тези, които биха желали да закупят за спомен или за подарък.

За всички жадни любители на хвърчилата, Бар Безкрай ще предлага целодневно разхладителни и освежаващи напитки за малки и големи, за творческо вдъхновение и успешно представяне и в конкурсите по най-оригинално, най-високо летящо и най-акробатично хвърчило.