DSC_8243

DSC_8243

Във Варна с нов маршрут на 6-и май движението на автомобили около площад "Св. св. Кирил и Методий"; по булевард "Мария Луиза" – в частта от площад "Св. св. Кирил и Методий" до кръстовището с улица "Шипка"; по булевард "Владислав Варненчик" - в отсечката от кръстовището с булевард "Съборни" до площад "Св. св. Кирил и Методий", както и по булевард "Христо Ботев" – от кръстовището с улица "Кракра" до кръстовището с улица "Бачо Киро".

Във връзка с тържественото шествие от площад "Св. св. Кирил и Методий" по булевард "Мария Луиза", булевард "Сливница" до Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 г. от 10.30 часа до около 11.00 часа ще бъде ограничено движението на автомобили по булевард "Мария Луиза" - в отсечката от кръстовището с улица "Шипка" до пресечката с булевард "Сливница" (в платното посока кръстовището с булевард "Цар Освободител"). Превозни средства няма да се допускат и на кръстовището на булевард "Сливница" и булевард "Осми Приморски полк".
Промяна в организацията на движението е предвидена и за 9-и май във връзка с поклонението  и полагането на венци с военен ритуал на Паметника–портал на Осми Приморски полк по повод 71-годишнината от победата над хитлерофашизма и ритуал по издигане на знамето на Европа по повод Деня на Европа. От 10.45 часа до 12.00 часа се преустановява движението на автомобили по едното пътно платно (посока спирка "Явор") на булeвард "Осми Приморски полк" в участъка от кръстовището с булевард "Чаталджа" до кръстовището с улица "Царевец".
От 11.45 часа до приключване на мероприятието (около 12.00 часа) се спира движението на превозни средства по едното платно (посока Община - Варна) на булевард "Осми Приморски полк" в участъка от кръстовището с булевард "Чаталджа" до кръстовището с булевард "Сливница".