IMG_2106

IMG_2106

Вземат незаконно пари за чадър и шезлонг в Крайморие Толкова струва и наем на шезлонга за един ден. На билетите, които късат обаче няма печат, което ги прави незаконни.

Ивицата е безстопанствена и неохраняема. Спасители няма. На търговете за отдаване на концесия в началото на сезона никой не поиска плажа в Крайморие. Сега само една фирма е купила тръжни документи за участие в търга за стопанисване на ивицата, който е насрочен за 16-ти юли - понеделник. Докато не мине търга и не стане ясно дали кандидата ще бъде одобрен обаче, никой няма право да взема пари за наем на чадъри, които е поставил самоволно.
"От два дни сме тук. И вчера, и днес дадохме по 9 лева - за чадър и за два шезлонга. Преди да пристигнем, видян в интернет, че плажа в Крайморие няма концесионер, но и за миг не съм се замислила, че ми вземат парите незаконно", разказа плажуваща от София и показва билетите, които е получила срещу сумата, която е дала.
"Хората да не дават пари за чадъри и шезлонг. Незаконно е. Плажът ще бъде проверен", казаха за Chernomorie-bg от Областната управа в Бургас.