Андрас Радо, мениджър Корпоративни комуникации на Wizz Air (вляво на снимката) съобщи новината на съвместен брифинг с Улрих Хеппе - главен изпълнителен директор на Фрапорт България, концесионер на Летище Варна

Андрас Радо, мениджър Корпоративни комуникации на Wizz Air (вляво на снимката) съобщи новината на съвместен брифинг с Улрих Хеппе - главен изпълнителен директор на Фрапорт България, концесионер на Летище Варна

Нискотарифната авиокомпания "Wizz Air" открива нови директни линии до градове в Германия, Великобритания, Дания, Франция. Първите полети са обявени от началото на лятото на 2019 година. Авиопревозвачът разширява капацитета на базата си на "Летище Варна", като базира още един самолет - Airbus A320" и обновява честотата на някои от вече съществуващите полети.

Новият самолет ще започне да изпълнява полети от и до Варна от юли следващата година, което представлява допълнителна инвестиция от страна на авиокомпанията в България от над 100 млн. щатски долара и ще доведе до откриване на 35 нови директни работни места.

Новите маршрути стартират от юли 2019 година и ще свържат Варна с 3 вълнуващи дестинации в Германия – красивия пристанищен град Хамбург, готическото съкровище Кьолн и културния център Берлин. Клиентите от Варна ще могат да се възползват от изключително изгодните тарифи на компанията, за да посетят романтичния Париж, вълнуващия Ливърпул и колоритния Копенхаген.

С решението да базира 2-ри самолет във Варна авиопревозвачът вече ще разполага с над 500 000 места по 14-те си маршрута от Варна и с общо 3 млн. места по своите 49 маршрута от и до България. Решението е част от мисията на авиокомпанията да открива повече и все по-достъпни възможности пред българските клиенти и техните посетители за вълнуващи пътувания.

Полетите от Варна до Ливърпул ще се изпълняват от 1-ви юли всеки понеделник, сряда и петък. До Копенхаген, Дания от 2-ри юли всеки вторник и събота, до "Летище Шонефелд" - Берлин, Германия от 2-ри юли във вторник и събота. От 2-ри юли стартират полтите и до Хамбург, Германия всеки вторник и събота. От 4-ти юли самолетите на авиокомпанията ще летят от Варна до Кьолн, Германия всеки вторник и неделя, от същата дата започват и полетите до "Летище Бове", Париж, Франция - всеки вторник и неделя.

Билетите за новите маршрути са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на цени, стартиращи от 39.99 лева.