DSC_3182

DSC_3182

За първи път момиче грабна статуетката на Фотинов

от випуск 2015 -та година получи престижното отличиеDSC_3089 от директора Коста Папазов. "За първи път момиче, а дано да не е и запоследен път, получава оттличието на гимназията. Това е Желяна Иванова от 12-ти "е" клас", съобщи новината Папазов от сцената на Културния дом на Лукойл - Бургас. Залата бе тясна да побере абитуриентите от шестте паралелки на 12-ти клас, ученици, учители, както и роднини и близки на гимназистите.

По традиция изпращането на абитуриентите във "Фотинов" стана още от прага на елтното училище. Облечени в черни тоги, под непрекъснати ръкопляскания и скандирания, зрелостниците поеха към залата на "Лукойл".DSC_3152 Стартът на церемонията по изпращането на "Випуск 2015"-та започна с предаване и приемне на знамето на училището. След това хорът на школото изпълни химна на "Константин Фотинов". "Скъпи, абитуриенти, днес за последно прекрачвате прага на училището. Дойдохте при нас като деца, а сега ви изпращаме като личности. На добър път, мили, млади хора". Тези искрени слова, изпълнени с много любов,DSC_3161 бяха част от приветствието на Папазов към "Випуск 2015".

След официалната част, поименно всеки един от 130-те абитуриенти получи сертификат за завършване на "Константин Фотинов" и плакет на патрона на училището.

Желяна Иванова е първото момиче, от досегашната история на гимназията, която получи най-голямото отличие - статуетката на "Константин Фотинов". Желяна е от 12-ти "е" клас, специалност "Компютърни мрежи".DSC_3224 Чаровното момиче е от Камено и не мечтае да учи в чужбина. Тя ще кандидатства в Техническия ВУЗ във Варна. "Не бе лесно да се бориш по знания и умения с момчетата. През годините запазих приятелски взаимоотношения с всеки един от тях", сподели пред екипа на Черноморие Желяна.

Екипът ни пожелава попътен вятър, успехи, здраве и късмет  в бъдещите зрелостни и кандидатстудентски изпити на 130-те възпитаници на професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов". Запазваме си правото да споделим радостта на "Випуск 2015" на абитуриентския им бал на 24-ти май.