soz-pl-2

soz-pl-2

Забраняват спирането и къмпинга на шофьрския плаж

Община Созопол въвежда временна организация на пътното движение движението в участъка между вилно селище "Дюни" и кокмплекс "Свети Тома". Решението е съгласувано с държавна агенция "Пътна инфраструктура" и с главна дирекция "Национална полиция".

Временната организация на движението се налага за летния сезон за път 927 BGS 1220 / ІІ-99, Созопол - Приморско / - Дюни - / ІІ – 99 /  и ще бъде въведена временна забрана за обществено ползване  в участъка между Дюни и Свети Тома, поради възникване на опасност за сигурността на движение по пътното платно, съгласно чл.9, ал.3 от Закона за пътищатата. Правата отсечка е с висока спектрална видимост, което предразполага водачите да се движат с по-висока скорост.soz-pl-1

Пътят Созопол - Приморско преминава през красив ландшафт от едната му страна е морето с пясъчните дюни, а от другата страна е природната забележителност "Блато Алепу". Те са защитени природни територии.

В обхвата на пътното платно съществува порочната практика на безразборно паркиране на автомобили, които са собственост на плажуващите. 

Друг проблем на пясъчната ивица е нерегламентираното къмпиране, върху защитените пясъчните дюни.

Това налага да се затвори пътният участък  с неподвижни преградни съоръжения, и да се поставят информационни табели, разясняващи алтернативни маршрути за движение.

От страната на вилното селище и комплекса ще се обозначат зони за безплатно паркиране на автомобили за желаещите да плажуват.