malko_tarnovo

malko_tarnovo

Задържаха контрабандни лекарства в автобус

на влизащ в страната от Турция туристически автобус.

Автобусът с турска регистрация е превозвал пътници по редовен маршрут от Турция за Румъния през България. При извършената щателна митническа проверка на българския митнически пункт,

контрабандните хапчета са открити в кашон от минерална вода в багажното отделение на автобуса. Задържаното лекарство е във фабрични опаковки с по две таблетки по 2 mg на блистер и има пазарна цена над 50 000 лева.

Освен контрабандните хапчета, при митническата проверка на автобуса са открити във фабрични кухини около тоалетната и машината за кафе 7 800 къса /390 кутии/ цигари без акцизен бандерол с търговски марки "ASHIMA" и "MARBLE".

Контрабандните хапчета и цигари е пренасял единият от шофьорите на автобуса-31-годишен румънски гражданин с инициали S.M. от гр. Констанца. Срещу него е съставен

акт за нарушение на Закона за митниците.

Освен посочения случай, още пет опита за контрабанден внос на цигари, тютюн и търговски стоки от Турция са пресекли митническите инспектори на Малко Търново и Лесово през последните два дни. Задържани са 13 200 къса / 660 кутии/ цигари без акцизен бандерол, 15, 500 кг насипен тютюн, 110 опаковки контрабандни парфюми и 31 недекларирани спортни комплекта с фалшифицирана марка "Адидас". И петимата нарушители са български граждани, които са санкционирани с актове за митнически нарушения.