DSC_8619-1

DSC_8619-1

Зафиров: ГЕРБ саботира новия факултет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас. Това заяви депутатът от "Коалиция за България" Атанас Зафиров. Днес в Народното събрание трябваше да бъде гласувана седмичната програма, съгласно която под точка 12 е включен проект за решение на предложение на Министерския съвет за откриване на факултета.

"За съжаление, но и без да се изненадваме, групата на ГЕРБ за пореден път бойкотира работата на Народното събрание, като не се регистрира за кворума, с което освен че провалиха обсъждането и приемането на 11 особено важни занопроекта, поправки и допълнения в т. ч. по Закона за здравето, Закона за защита на потребителите, Закона за автомобилните превози, Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (много важен, за да няма повече тефтерчета "Златанов") и редица други, то на практика провалиха възможността още тази година да започне прием в новия факултет", заяви Зафиров.

На пресконференция в Бургас вчера той изрази основателни съмнения в намеренията на бургаските депутати от ГЕРБ реално, а не на думи да подкрепят това изключително важно за града и системата на здравеопазването решение.

"На практика за пореден път дребнопартийните сметки надделяха над обществения интерес. Явно колегите трудно приемат, че за разлика от тях ние изпълняваме своите обещания. Групата на БСП беше и остава решена докрай да изпълни поетите към гражданите на Бургас ангажименти", допълни Зафиров.