DSC_6877

DSC_6877

Зам.-кмет ще чете своя лирика на арменски фестивал

от 25-ти август до 2-ри септември в Бургас. Фестивалът се организира от сдружение "Единни арменци", "Левон Манукян Колегиум Мюзикъм" със съдействието на община Бургас и арменското църковно настоятелсто в града. Началото ще бъде дадено с постановката "Делото Тейлерян" на Вартухи Хачикян. Представлението ще бъде изиграно в залата на Кукления театър от децата от театралната школа към съботното училище "Парекордзаган". Тя ще бъде играна на български език, така че ще може да бъде гледана от всички.

"Фестивалът е насочен към българите и чрез него представяме културата и традициите на бургаските, българските и арменците от целия свят", каза д-р Лорис Мануелян.

В неделя (26-ти август) от 19.00 часа в дома на културата на "Лукойл Нефтохим" ще започне концертът "Ах, този мюзикъл" с участието на студенти от класа на Алис Боварян и със специалното участие на Владо Димов. Диригент и оркестратор е Ленон Манукян. Цената на билетите за концерта са 6, 8 и 10 лева.

Музикално-поетичната вечер с участието на 11-годишния Гарабед Казазян е на 27-ми август в културен център "Морско казино" от 19.00 часа. Тогава ще прозвучат стихове на Агоп Мелконян, Карекин, Гаро Ахчиян и на д-р Лорис Мануелян. "Този път решихме да не бъдат поетични стихове, а лирични, отразяващи атмосферата на Бургас", уточни зам.-кметът на община Бургас.

На закриването на фестивала на 2-ри септември от 17.00 часа на "Охлюва" всички желаещи ще могат да танцуват кадрил. "Всеки ще вземе шапка, домино или панделка и ще танцува с непознат", обясни Ленов Манукян. Тогава ще бъде направена и изложбата-базар на традиционни арменски ястия - сарми със стафиди, салата от панджар, арменски сладки и други.

Текст Десислава Георгиева

Снимка Лина Главинова