Karting1

Karting1

Зам.-областният управител спечели бронз по картинг

регионален шампионат. Негов организатор е бургаският картинг клуб "Меркурий Рейсинг".

Надпреварата се проведе в два класа "мъжки" и "детско-юношески" за деца от 7 до 11 години. Участниците в гонката демонстрираха завидни пилотски умения  и дисциплина при тежките зимни условия на мокрото и хлъзгаво трасе.

В VI кръг при мъжете златото грабна Тодор Тодоров - състезател на  домакините. Той  завоювай правото  да се бори за шампионската титла в оставащите 2 кръга.Karting

Второ място зае Даниел Шишков, а трето Атанас Терзиев. Терзиев е известен с любовта си към моторните спортове и е сред най-верните членове на клуб "Несебър Мото". Неговата дъщеря -  Полина грабна среброто в детско-юношеския клас.

При малките за пореден път триумфира  Венцислав Петров, а трети се нареди Петър Михов.

След преразпределение на силите от последния кръг интригата в регионалния шампионат на писта "Слънчев бряг" се изостря. Това става след съкращаване на точковите резултати между състезателите в генералното класиране.

Първата позиция засега се оглавява от Даниел Шишков (93 т), преследван плътно от Атанас Терзиев (89т.) и Тодор Тодоров (87т.). До края на Зимния шампионат остават още 2 кръга, на 25 февруари и на 10 март, когато на изоставащите ще бъде даден последен шанс за реванш и връщане в надпреварата.

"Щастлив съм, че успяхме да популяризираме картинга сред  бургазлии. Това ни стимулира да  продължим да организираме състезания, в които да даваме шанс на младите да развиват по-добри психологически и чисто пилотски умения, а на възрастните, да освободят своя адреналин сред приятелска и колегиална атмосфера", коментира инструкторът по картинг и организатор  - Дамян Ковачев.