Ремонтът трябва да приключи до 15-ти юни. Снимка Община Бургас

Ремонтът трябва да приключи до 15-ти юни. Снимка Община Бургас

Ремонтът на пътното платно от изхода на Бургас при кръговото кръстовище "Стефан Стамболов" - "Транспортна" - "Проф. Якимов" до надлеза при квартал "Ветрен" започва на 30-ти април, съобщщиха от пресцентъра на Община Бургас. За тази цел то ще бъде затворено за автомобили, а движението ще се осъществява двупосочно в другото платно. Участъкът е с обща дължина около 8 километра. Крайният срок за изпълнение е до 15 юни, защото след това започва активният летен сезон и Община Бургас не желае да посреща своите гости със задръствания. Ще се работи на два етапа от по 4 километра, като се предвижда преасфалтиране и на самото кръстовище при улиците "Стефан Стамболов" - "Транспортна" - "Проф. Якимов".

Миналата година беше ремонтирано обратното платно - от "Ветрен" до Бургас. С изпълнението на тазгодишната задача движението по този път ще стане значително по-удобно и безопасно. Финансирането осигуряват заедно и солидарно Община Бургас и агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

"Спазвайте сигнализацията и временната организация на движението. Пазете себе си и останалите на пътя!", призовават от Община Бургас.