DSC_1389

DSC_1389

Затвориха пътя Айтос - Бургас, в Несебър и Руен - без ток Бургас - Варна. Забранено е движението на автомобили над 3,5 тона по републиканската пътна мрежа.

Пристанището в Бургас е отворено и работи при зимни условия.
Летището е затворено, заради силния вятър и не може да приема самолети.
Без ток от 5.30 часа тази сутрин е община Руен. Близо едно денонощие без ток са и Обзор, селота Приселци, Паничево и Раковсково в община Несебър.
Ако не налага да пътувате, не го правите, съветват от Областното пътно управление.
НЕК работят за отсраняване на аварията. Късно снощи три автобуса закъсали в района на село Баня, община Несебър бяха изведени като два от тях благополучно пристигнаха в Бургас, а третият във Варна. В образувалата се колона е попаднала и линейка с пациент. Същата е измъкната от снежния капан и извозена до най-близкото лечебно заведение в област Варна.
В момента екипи на Пожарната и Гражданска защита помагат за извеждането и на няколко автомобила в пътния участък Бургас-Варна. Две родилки от село Чубра, община Сунгурларе и село Гълъбец, община Поморие са били извозени до МБАЛ- Бургас, късно снощи от екипи на Гражданска защита. Въпреки затрудненията по придвижване до лечебното заведение и двете са добро състояние. 
В останалите общини в областта обстановката е спокойна. Ситуацията в морските общини, които пострадаха при бедствието февруари тази година, сега е нормална. Навсякъде в областта има снежна покривка, техниката на снегопочистващите фирми не е спирала работа.