DSC_0189

DSC_0189

15-ти септември започва с вой на сирени в Бургас

"Безопасни улици от Валя" с подкрепата на Община Бургас и ОДМВР.

Валя загина в катастрофа, блъсната на пешеходна пътека в бургаския комплекс "Изгрев". Сирените ще звучат за нея и нейните връстнички, които никога повече няма да прекрачат прага на училището.

1925 първолаци ще влязат за първи път в класните стаи в община Бургас на 15-ти септември. 1620 деца от първи клас ще учат целедневно, 1460 ще са второкласниците, които ще имат занятия през целия ден.DSC_0221

В първия учебен ден на няколко места в града ще има и учители, които ще спират автомобилите, за да пресекат децата безопасно. Те ще бъдат облечени в сигнално жълти жилетки и ще носят табели с надписа "СТОП". Училищата са избрани на места, където има активно движение - ТОХ, "Михаил Лъкатник", "Петко Росен", "Димчо Дебелянов", "Климент Охридски". Тези дежурства ще се дават целогодишно. Всеки месец директорите ще изпращат в общината списъци с имената на учители, родители и ученици от горен курс, които ще дежурят на пешеходните пътеки до учебните заведения в часовете, когато има най-голямо движение на деца.