RetroParad

RetroParad

16 класически машини тръгват на 9 юли от Варна за ретро парад в Бургас

 

Рано сутринта в събота 13 автомобила и 3 мотоциклета, собственост на участници в Автомобилния ретро клуб Варна и на независими колекционери, тръгват по панорамния път към Бургас. Тяхната колона със сигурност ще се превърне в атракция за пътуващите по туристическия маршрут в натоварения летен трафик.

В 9 ч. автомобилите трябва да са вече в Морската градина на Бургас около Пантеона, където в 10 ч. ще бъде официалното откриване. Церемонията по награждаването в конкурса за елегантност ще е от 14 ч., а след нея участниците ще преминат в парад по централните градски улици. Очаква се в събитието да се включат повече от 100 автомобили от цялата страна.

Сред варненските ретро звезди на бургарска територия ще блестят Packard 300 Ultramatic от 1951 г., собственост на председателя на клуба Иван Стратиев, единственият в България Jensen - ръчно произведеният Interceptor ІІІ Cabrio от 1975 г., собственост на Георги Бонин, Fiat 1800 от 1966 г. на Младен Желязков, Ford Taunus от 1974 г. на Станислав Костадинов и елегантният Jaguar XJS от 1979 г., собственост на Ивайло Тюфекчиев. С няколко автомобила ще се включи популярният варненски колекционер Николай Колев – Бижуто.


На снимката: Jaguar XJS от 1979 г., собственост на Ивайло Тюфекчиев.

Днес+