Яне Сюко (вляво) представи възможностите за сътрудничество със своята страна. Снимки Авторът

Яне Сюко (вляво) представи възможностите за сътрудничество със своята страна. Снимки Авторът

Представители на бургаския бизнес се срещнаха с Яне Сюко - регионален търговски представител на Финландия за Югоизточна Европа. Той на двудневно работно посещение в морския град и региона. Срещите му са по покана на бургаската Търговско-индустриална камара - Бургас. Нейни членове взеха участие в работната среща, която се проведе в залата на Областна управа.

Липсата на директни полети от Скандинавието, в това число и от Финландия, е основната пречка за по-голям туристопоток оттам. Това стана ясно по време на разговорите. "Имаме транспортен проблем. Трудно е, защото туристите от Финландия трябва да сменят полети, за да стигнат до тук, а това оскъпява престоя им", сподели Евелина Пулева - член на Бургаската регионална туристическа камара и собственик на фирма.

Представители на бизнеса проявиха интерес към възможностите за партньорства с фирми от Финландия, а от БСУ - за възможностите за съвместна дейност с университети от северната страна.

Посещението на Яне Сюко продължава и утре. Днес той се срещна и с областния управител на област Бургас Мария Нейкова. По време на посещението си той е придружаван от Жорж Дерелиев - председател на ТИК и от Видка Вълчева - зам.-председател на ТИК.

Галерия