Бургазлия болен от рак отново има нужда от помощ През ноември м.г. приятели на Петко организираха благотворителен концерт "Заедно по пътя". Тогава бяха събрани близо 30 000 лева, които  покриха част от лечението на младия мъж. След направена консултация в клиниката "Джон Хопкинс" в Истанбул през ноември се е оказало, че туморът се е увеличил и не е възможна оперативна намеса.  Направен му е скенер, резултатите се потвърждават. Медиците предлагат друг вид лечение – трансплантация на стволови клетки със съпътстваща силна химеотерапия. Петко вече се е подложил на процедурата по изтегляне на клетки, която е завършила успешно. През май му предстои химеотерапия, която има за цел да унищожи всичките клетки в организма му, след което да се премине към трансплантацията на своловите клетки. През  периода на възтановяване момчето ще остане в изолация. Лекарите дават 70% шанс за възстановяване след тази интервенция. За лечението са  нужни 70 000 евро. Престоят в истанбулската клиника струва 600 лева на ден.  Сумата за интервенцията, както и следоперативното лечение са непосилни за семейството на Петко Георгиев.

Призоваваме гражданите да помогнат за осъществяване на животоспасяващата операция на Петко Георгиев. Всички, които познават Петко го определят като добър, открит, лъчезарен човек, готов да помогне.

В концерта през ноември участваха хор "Родна песен", група "Тийн", "Студентски гласове", танцова школа "Дюн" и група "Four", които подариха авторската си песен на "Заедно по пътя" на Петко, станала мото и на концерта. Мощна подкрепа тогава Петко получи от своите състуденти и приятели, които не се отказват да му помагат и сега.

Ето и банковите сметки, на които може да отделите средства, за да помогнете на този млад и амбициозен човек, който заслужава да живее.

Име:               Петко Иванов Георгиев
ЕГН:               8509300700
Адрес:            ЖКСлавейков,Бургас
Пр/Сметка:   02/0000000017454223
Валута:          EUR
IBAN:              BG08STSA93000017454223
BIC:                STSABGSF

Всички, които желаят могат да гласуват и със SMS на номер 17777 DMS Petio