Михал Шуран от Чехия облече жълтата фланелка на церемонията по награждаването пред Община Бургас. Снимки Бургас без цензура

Михал Шуран от Чехия облече жълтата фланелка на церемонията по награждаването пред Община Бургас. Снимки Бургас без цензура

Чех облече жълтата фланелка на края на третия етап на 70-то издание на Международната колоездачна обиколка на България. Той обхваща трасето от Казанлък до морския град с разстояние от 190,53 км. Носител на жълтата фланелка стана Михал Шуран от Чехия. Той получи своята награда от зам.-кмета на Община Бургас Диана Саватева и председателя на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова. Победител в третия етап стана Патрик Стош от Полша.

Носител на зеленото трико в етапа е Жолт Истлщекер от Унгария, а бялата фланелка на червени точки отиде отново при Михал Шуран.

Белия цвят ще носи Лука Йени от Швейцария.

Специална награда получи ветеранът и легенда на българското и бургаското колоездене Васил Димитров, който тази година навършва 90 години.

В надпреварата участват състезатели от 28 държави, организиране в 21 отбора.

Официалният старт на четвъртия етап ще бъде даден пред сградата на Морска гара – Бургас в 14:15 часа на 30-ти август и ще премине по следния маршрут: ул. „6-ти Септември“; бул. „ Княз Александър Батенберг“; бул. „Иван Вазов“; ул. „Цар Петър“; бул. „Христо Ботев“; бул. „Сан Стефано“; бул. „Стефан Стамболов“; изход от Бургас по път I-6.

По време на състезанието, с цел осигуряване безопасност, поетапно ще бъде спирано движението на автомобили. В момента на преминаване на колоната и изтеглянето на колоездачите движението ще бъде възстановявано.

Галерия