DSC_6206

DSC_6206

Джеки Стоев идва за благотворителна изложба в Бургас

Средствата от продажбата им ще отидат в полза на приюта на отец Иван от Нови хан.

Преди откриването на експозицията, ще бъде прежектиран откъс от филма на режисьора Джеки Стоев за отец Иван. Стоев идва специално по покана на галерията за арт събитието тази вечер.

Ценителите на изобразителното изкуство ще могат да избират измежду графиките, рисувани в периода от 50-те до 80-те години на XXвек. Сред имената на авторите са: Тома Томов, Стоимен Стоилов, Георги Лечев, проф. Румен Скорчев, проф. Петър Чукле, Драган Милев – Дари, Ирни Ланг Кумер, Роналд Парис, Регине Вегнер. Произведенията са събирани от Юде в продължение на години и са част от богатата му частна колекция. Живеещият в Германия доктор с български корени е председател на германо-българското културно дружество "Кирил и Методий". Дейността му е благотворителна и е в подкрепа на нуждаещи се организации и хора. Настоящата изява има за цел да събере хора с щедри сърца, които с готовност ще се включат в акцията. Като станат собственици на графика, те не само ще се наслаждават на изяществото на творбата, но и ще подпомогнат десетките живеещи в Нови хан.

На откриването на изложбата ще присъства д-р Ернт Трифон Юде. Специално от София пристига и режисьорът Джеки Стоев, който наскоро засне филм за отец Иван. Откъс от него ще бъде прожектиран същата вечер в галерия "Богориди". Собственичката – Ружа Георгиева и галеристката Миглена Герчева приели присърце идеята на д-р Юде за организирането на изложбата и предоставят арт пространството безплатно за настоящата благотворителна проява.