DSC_8895

DSC_8895

Ново спортно съоръжение отваря врати за електротехника и електроника "Константин Фотинов". Новото съоръжение е плод на спечеления проект на елитното школо на стойност 460 хиляди евро, с партньори Община Бургас, Регионален инспекторат на МОН и училищата в град Одрин. 

До броени дни ще бъде поставена първата копка на откритото стортно съоръжение, след обявяването на търга за  одобрената строителната фирма - изпълнител. "Надяваме се тя да бъде бургаска", не скри предпочитанията си зам.-кметът по образование, култура и вероизповедание Йорданка Ананиева. Съгласно спечеления проект от гимназия "Константин Фотинов" ще бъде изградена открита стортна площадка, в това  число - футболно игрище, покрито с изкуствена трева, а от двете му страни фитнес уреди, предназначени за бургазлии и хора с увреждания, както и игрище - писта за лека атклетика.
Според авторите на проекта, откритото спортно съоръжение ще даде възмогжност целогодишно да спортуват, както учащите се в школото, така  и за всички ученици и гости на града,
Интересно ще бъде чуждестранното партньорство с Одрин,сподели директорът на "Констанин Фотинов"  Константин Палазов. Съгласно проекта предстоят редица спортни турнири  през лятото на идната година между учениците от школата  в Одрин и тези в Бургас  и домакините от електротехникума.
Целта на проекта е да да установят и развият социалните отношения между учащите от турския град край Марица и тези край Черно море, допълниха запознати.
Текст Бисерка Станчева