DSC_0054

DSC_0054

Съветник с декларация за зелената система на Бургас

Текстът на декларацията е следнията:

"Уважаеми бургазлии,

През последните 4 години в града ни се случиха добри неща и това не може да остане неотбелязано. Въпреки многото критики, които могат да бъдат отправени, гр. Бургас се промени и за тази промяна са допринесли всички политически сили в ОбС Бургас и управляващата администрация. Споровете дали е направено достатъчно, можехме ли да постигнем заедно повече и на каква цена беше постигнато случващото се в Бургас ще оставим за предизборната надпревара.

Днес се изправяме пред вас, за да посочим една безспорна грешка, която трябва да бъде посочена, заклеймена (така, както беше направено вече от много наши съграждани) и да апелираме да не се повтаря през следващия мандат.

Зелената система на Бургас беше подложена на системно и бездушно "унищожение" от сегашната администрацията. Този "ГРЯХ" е изцяло на кмет и администрация и за него не са виновни общинските съветници на нито една политическа сила.

Никога в историята на града ни не са били изсичани безапелационно и систематично толкова здрави, десетолетни дървета както се случваше сега. Примерите няма да ги даваме, примерите ги видя градът ни. Последния вандалски акт: бяха изсечените дървета до оградата на несъстоялия се ГУМ, може би за радост на бъдещите собственици на престижния парцел. Отново, за пореден път за администрацията е важен не обикновения гражданин, а някой друг...

Всички бяхме свидетели на нова настилка в част от Морската градина, което казахме , че е добро, но къде е програмата за нова, истински паркова растителност?

След месец управлението в Бургас се сменя. Нека останат добрите практики, но да се изработи цялостна система  парковете на Бургас и за дърветата по улиците на града ни - Зелена система на град Бургас.

 

Ваклин Стойновски".