DSC_9372

DSC_9372

В Бургаско с 50 първолаци по-малко от 2014 праг ще прекрачат около 4 627 малчугани. От тях 2396 са учениците в школата на територията на община Бургас. Към 225 са пък паралелките, където малчуганите за първи път ще се учат на четмо и писмо в класните стаи, гласи справката на Регионалния инспекторат по образование на МОН.

Броени дни преди 15-ти септември все още има 25 свободни места за начални учители и възпитатели. От тях 60 процента са вакантни за педагози в начален етап от 1 до 4 клас. В средния курс най-търсени са преподавателите по английски език и по информационни технологии.
В СОУ "Васил Левски" в Малко Търново, освен 3-те все още свободни места за възпитател и учител начален етап и възпитател прогимназиален етап, се предлагат още толкова незаети места. Това са за учител по немски език, по физика и информатика, както и учител по математика. За кандидатите, проявяващи интерес към тези все още вакатни школски места, кметът на крайграничната община Илиян Янчев осигурава безплатна квартира.
От РИО на МОН се надяват, че до 15-ти септември овакантените места за педагози в Бургаска област ще бъдат заети.

Галерия