Гочо Гочев ще представи сборника си Водачът на трабант 601 и във Велико Търново. Снимки Галин Комитов

Гочо Гочев ще представи сборника си Водачът на трабант 601 и във Велико Търново. Снимки Галин Комитов

Книгата "Водачът на трабант 601" с автор Гочо Гочев ще има своята премиероа на тазгодишното 13-то издание на международения "Трабант фест", който се провежда във Велико Търново. Представянето на книгата става възможно благодарение на сдружение "Сфера за арт идеи и събития". Трабантът не е просто кола, достъпно превозно средство за обикновения човек от соца. Времето го е превърнало в символ с мощна сила, който не само оцелява, но и придобива още по-силен ореол.

Трабантът е победа над снобизма, свобода, авантюра, младост, любов от пръв поглед и завинаги. Със сигурност стотици са ценителите на всички тези достойнства, които могат да си купят в пъти по-скъпи коли, а някои ги имат, но все още държат в гаражите си трабантче, а и често го подкарват.

Трабантът е основният герой в извънжанровата творба на Гого Гочев. И причината героите в "поддържащите роли" да разкрият своята същност. Истинското писане е откровение, забавление, непретенциозност, разкриване без задкулисни сметки, любов към живота и наслада. Всичко това ви очаква, когато разгърнете тази книга и подкарате своето истинско или въображаемо трабантче.

"Водачът на трабант 601" е сборник с разкази, изпълнен с истории за приятелство и парадокси. В ролята на главния герой може да бъде всеки слушател или читател, но авторското посвещение ни повежда към една конкретна личност, тази на Данко Мицев. Корицата на книгата е на художника Петър Пецин.

Премиерата на книгата във Велико Търново е на 17-ти март на площада пред общината редом с трабантите участници във фестивала и пред Царевец по време на състезанието и награждаването. Във фестивала ще участват 150 трабанта, а "Водачът на трабант 601" е 151-вия.

Галерия